Tűzoltó készülék felülvizsgálata/karbantartása

A tűzoltó készülékek karbantartása sokszor feledésbe merül. A készüléket megvesszük és úgy gondoljuk, ezzel mindent teljesítettünk is a jogszabály szerint. De, egy nagyon fontos teendőről el szoktak feledkezni a készenlétben tartó cégek. A készülékeket megadott időszakonként karban kell tartani. Ez nem csak azért fontos, mert a hatóság 30.000 Ft/készülék tűzvédelmi bírságot szab ki ennek elmulasztása esetén, hanem mert csak ekkor lehetünk biztosak benne, hogy egy tűz esetén valóban megfelelően és megbízhatóan fog működni a készülék.
Sose felejtsük el, hogy a tehergépjárműveken, mezőgazdasági erőgépeken tartott készülékeket is karban kell tartatni.

Tűzoltó készülékek ellenőrzése

A tűzoltó készülék ellenőrzése és karbantartása tűzvédelmi szakvizsgához kötött tevékenység.
A tűzoltó készülékeknek évente alapkarbantartáson kell átesniük (ellenőrzés), továbbá a negyedéves ellenőrzést az üzemben tartó is elvégezheti
Ötévente közép- és 10 évente teljes körű (nyomáspróba) karbantartást kell elvégezni, vagy minden használatot követően egy OKF által engedélyezett szakműhelyben. Az 5 éves középkarbantartás egyes típusoknál eltérő lehet.

Ki végezheti el a karbantartást a készüléken?

A tűzoltó készülék karbantartását kizárólag karbantartó szervezet vagy felülvizsgáló végezheti el. Az alapkarbantartást a helyszínen is el lehet végezni, azonban a közép és teljes kőrű karbantartáshoz mindenképpen műhelybe kell szállítani a készüléket. Ezért javasolt olyan szervezettel elvégeztetni, aki úgymond “hozom-viszem” szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek. A karbantartás idejére a készenlétben tartónak gondoskodnia kell arról, hogy addig is legyen megfelelő darabszámú készülék a létesítményben.

Munkavédelmi szakértő

Teljes körű munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtunk

Munkavédelmi szolgáltatásainkkal 0-24 órában rendelkezésre állunk partnereink számára, így bármikor, ha szüksége van ránk, elér bennünket, és azonnal intézkedünk.


Munkavédelem szakemberként elsősorban a következő területeken látjuk el a feladatunkat:
- Munkavédelem Esztergom
- Munkavédelem Komárom-Esztergom megye
- Munkavédelem Pest megye
- Munkavédelem Budapest
- Munkavédelem Dorog
Hívjon, vagy írjon mielőbb!
Kapcsolat

Tertsch Judit Mónika

Telefonszám: 06-20-444-1651
E-mail: info@munkavedelemneked.hu