Munkavédelmi koordinátor

Minden munkáltató nagyon jól tudja mennyire fontos a munkavállalók biztonsága a munkavégzés során. Ennek érdekében lényeges minden óvintézkedést megtenni a munkabalesetek elkerülése végett.

Egyik legérintetettebb szakterület az építőipar, ahol évente a legtöbb súlyos munkabaleset történik. A munkavédelmi bírság elkerülése, valamint annak érdekében, hogy ne a munkáltatót terhelje az összes munkabalesettel kapcsolatos orvosi és járulékos költség, fontos, hogy megfelelő munkavédelmi színvonalat tartson fenn a vállalkozásában.

Munkabiztonsági tapasztalatokkal és végzettséggel rendelkező munkavédelmi koordinátor foglalkoztatása, alkalmazása rendkívül sokat segíthet az építőipari vállalkozásban. Feladatai munkabiztonsági szaktevékenységnek minősülnek.

Itt fontos azonban megjegyezni, hogy a munkavédelmi koordinátor alkalmazása nem érinti a munkáltatónak a munkavédelemre vonatkozó előírásokban megállapított felelősségét.

A munkavédelmi koordinátor feladatai a kiviteli terv készítésével és az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatban:

 • összehangolja a biztonság és a megelőzés általános alapelveinek a kivitelezését
 • összeállítja az építési technológia és az építmény jellemzői alapján azt a dokumentációt, ami rögzíti a biztonság és az egészség megfelelő követelményeit a későbbi munkálatok biztonsága érdekében
 • szakmailag ellenőrzi az egészségvédelmi és a biztonsági tervet
 • a tevékenységek összehangolása érdekében közreműködik az építési munkahelyen egyazon időben tevékenykedő munkáltatók között
 • az alvállalkozók tevékenységének munkabiztonsági összehangolása napi szinten
 • a munkafolyamatok ellenőrzése
 • intézkedések megtétele annak érdekében, hogy csak az arra jogosult személyek léphessenek be az építkezési területre

A munkavédelmi koordinátor tanácsait, javaslatait célszerű minden esetben figyelembe venni!

A munkavédelmi koordinátori feladatokat az alábbiak szerint látjuk el:

 • A tárgyi építési projekten az érintett műszaki vezetővel előre egyeztetett időpontban átfogó munkavédelmi koordinátori bejárások dokumentált elvégzése. A jegyzőkönyv elektronikusan készül, az építkezésen készült fotómelléklettel, határidő és felelős megjelölésével.
 • Munkafolyamattól függően az építőipari alvállalkozói kooperáción részt veszünk.
 • Elkészítünk egy teljes munka-és tűzvédelmi mappát, mely tartalmazza a tárgyi építési Projektre vonatkozó minden munka-és tűzvédelmi dokumentumot és nyomtatványt. A biztonsági és egészségvédelmi terv folyamatos aktualizálása.
 • Általunk elkészített szerződés mellékletekkel (igény esetén építőipari alvállalkozói bírság melléklettel), munkavédelmi szempontú átadás-átvételi nyomtatvánnyal, részletes építőipari oktatási tematikákkal, és egyéb szükséges nyomtatvánnyal segítjük a Megbízó műszaki vezetőinek munkáját, ezzel csökkentve a fővállalkozói felelősséget.
 • Igény esetén részletes munka-és tűzvédelmi oktatást tartunk Megbízó műszaki vezetői részére, melyen ismertetjük a használt dokumentumokat, nyomtatványokat, építőipari munkavédelmi gyakorlati tudnivalókat, valamint az építési munkaterületen készített fényképfelvételek segítségével elemezzük a munka-és tűzvédelmi problémákat. Az oktatás nagyban segíti a műszaki vezetők gyakorlati munka-és tűzvédelmi ismereteinek fejlesztését.
 • A bejelentett hatósági ellenőrzésen részt veszünk, a be nem jelentett hatósági ellenőrzéseken a lehetőségekhez képest részt veszünk, a munkaterületen történt alávállalkozói balesetek kivizsgálását ellenőrizzük.

Folyamatos eléréssel, tanácsadással segítjük a műszaki vezetők munkáját.

Munkavédelmi szakértő

Teljes körű munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtunk

Munkavédelmi szolgáltatásainkkal 0-24 órában rendelkezésre állunk partnereink számára, így bármikor, ha szüksége van ránk, elér bennünket, és azonnal intézkedünk.


Munkavédelem szakemberként elsősorban a következő területeken látjuk el a feladatunkat:
- Munkavédelem Esztergom
- Munkavédelem Komárom-Esztergom megye
- Munkavédelem Pest megye
- Munkavédelem Budapest
- Munkavédelem Dorog
Hívjon, vagy írjon mielőbb!
Kapcsolat

Tertsch Judit Mónika

Telefonszám: 06-20-444-1651
E-mail: info@munkavedelemneked.hu