Munkabaleset esetén teendők

A munkáltatók nagy része a munkavédelmi bírságtól fél, pedig a legnagyobb anyagi és erkölcsi kockázatot a munkabaleset jelenti.

Egy súlyosabb munkabaleset kivizsgálása igazán próbára teszi a munkavédelmi szakember felkészültségét, mert azt csak hosszas gyakorlat és szaktudás birtokában lehet megfelelően elvégezni. Egy-egy hibásan megfogalmazott mondat, vagy hiányosság súlyos milliókba kerülhet a munkáltatónak, mert az OEP elsődleges célja, hogy minden költséget a munkáltatóra hárítson, amennyiben az mulasztott a munkavédelmi kötelezettségeit illetően.

Baleset esetén feltétlen kérje ki gyakorlott munkavédelmi szakember tanácsát!

A munkabalesetet a tárgyhót követő hó 8-ig kell kivizsgálni és megküldeni az érintett Hatóságoknak.

A munkabaleset kivizsgálása a helyszín megismerésével, és a lehetőségekhez mérten a sérült, szemtanúk, munkahelyi vezetők meghallgatásával kezdődik.

A meghallgatási jegyzőkönyvek felvételét követően a munkavédelmi szakember kitölti a Munkavédelmi Törvény MüM rendeletében szigorúan meghatározott jegyzőkönyvet, és azt elküldi megfelelő példányszámban az érintett Hatóságoknak.

Számos buktatója van a munkabaleset kivizsgálásának, ezért mindenképpen csak nagy gyakorlattal rendelkező munkavédelmi szakemberre bízza!

Munkavédelmi szakértő

Teljes körű munkavédelmi, tűzvédelmi és környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtunk

Munkavédelmi szolgáltatásainkkal 0-24 órában rendelkezésre állunk partnereink számára, így bármikor, ha szüksége van ránk, elér bennünket, és azonnal intézkedünk.


Munkavédelem szakemberként elsősorban a következő területeken látjuk el a feladatunkat:
- Munkavédelem Esztergom
- Munkavédelem Komárom-Esztergom megye
- Munkavédelem Pest megye
- Munkavédelem Budapest
- Munkavédelem Dorog
Hívjon, vagy írjon mielőbb!
Kapcsolat

Tertsch Judit Mónika

Telefonszám: 06-20-444-1651
E-mail: info@munkavedelemneked.hu